flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація з фотозвітом

31 травня 2018, 09:59

Відповідно до частини третьої статті 3 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» судова система має забезпечувати доступність правосуддя для кожної особи в порядку, встановленому Конституцією та законами України. Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів людей з інвалідністю, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення.

З метою покращення доступності до суду людей із інвалідністю на сходинках приміщення суду нанесено маркування у вигляді контрастних смуг для орієнтації людей із вадами зору.

Вхід до приміщення Драбівського районного суду Черкаської області обладнаний з урахуванням державних будівельних норм - стаціонарними пандусами і кнопкою виклику з переговорним пристроєм. Відповідальні працівники  забезпечують  оперативний, зручний доступ до залів судових засідань, один з яких знаходиться на першому поверсі, а також до канцелярії суду для прийому та видачі документів, ознайомлення із матеріалами судової справи. На першому  поверсі також встановлено інформаційні стенди, на яких розміщені зразки процесуальних документів та інша корисна інформація.

Крім того, у суді встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань між судовими установами в режимі відеоконференції.

Маломобільні групи населення канцелярією суду обслуговуються позачергово.

Звертаємо Вашу увагу, що представники сторін можуть обмінюватися між собою та судом документами в електронній формі, що значно зекономить Ваш час та кошти. Офіційна електронна адреса Драбівського районного суду Черкаської області: inbox@dr.ck.court.gov.ua.

Людям з інвалідністю гарантовано право на безоплатну правову допомогу. Підстави та порядок надання визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу». На офіційному сайті Драбівського районного суду громадяни можуть скористатися розділом «Громадянам» - «Безкоштовна правова допомога». Крім того громадяни з обмеженими можливостями звільняються від сплати судового збору. В даному випадку на офіційному сайті суду можна скористатися розділом «Громадянам» - «Судовий збір» - «Пільги щодо сплати судового збору».