flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Драбівському районному суді

27 листопада 2019, 15:43

     З метою формування позитивного іміджу суду та судової влади в цілому, підвищення обізнаності молоді про діяльність судових органів, формування у них поваги до права, а також задля покращення доступу до правосуддя та укріплення довіри до судової влади 27.11.2019 Драбівський районний суд Черкаської області в черговий раз відчинив свої двері. Цього дня суд відвідали 19 учнів 9-11 класів Великохутірської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе оглядову екскурсію приміщенням суду, ознайомленням з проектом «Електронний суд», використанням відеоконференцзв’язку, веб-сайтом суду, оглядом залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією.

     

    Дітей гостинно зустріла і розповіла про діяльність суду керівник апарату Тепла В.М.  Вона ознайомила учнів та їх наставників з історією створення суду, структурою судової влади, обов’язками працівників суду, порядком розгляду судових справ, можливостями електронного суду, правилами поведінки в суді. Дітям було запропоновано для огляду архівні справи суду, перші з яких датуються 1943-1944 р.

   

Керівник апарату суду зосередила увагу присутніх на особливостях адміністративної і кримінальної відповідальності неповнолітніх.

    З надзвичайним інтересом учні зустрілись із суддею Чепурним О.П., який розповів їм про особливості професії юриста. Чепурний О.П. на власному прикладі повідомив про те, як стати суддею та відповів на всі запитання, які  цікавили учнів та їх вчителів.

    На завершення зустрічі керівник апарату суду Тепла В.М. від імені всього колективу побажала школярам успіхів у навчанні та досягнення всіх задумів і мрій. На згадку про проведений захід дітям було подаровано буклети про права дітей у суді.

    У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато вражень та позитивних емоцій. Діти та їх наставники подякували працівникам суду за цікаву та змістовну екскурсію.